Spakenburg heel blij met tweede kans op handhaving

Van onze sportredactie
Tweede divisie

Na de glijbaan waarop Spakenburg de afgelopen maanden terecht was gekomen, was er in de eerste plaats blijdschap dat de landing zacht was. De ’blauwen’ krijgen in de tweede divisie dankzij een 1-3-zege bij Jong Sparta in ieder geval nog een herkansing in de play-offs om zich te redden.

Al doet de uitslag en het scoreverloop anders vermoeden, Spakenburg had het ontzettend lastig op een bijna verlaten Kasteel. In de eerste twintig minuten kreeg de thuisploeg de kansen, tot een flinke fout in de defensie van de Rotterdammers.

Michael Lanting lepelde de bal de zestien in en daar tikte Nick Tol de bal binnen. Niet veel later miste iedereen de bal bij een corner en kon Lanting de bal binnen schampen: 0-2.

Jong Sparta leek zich te herpakken, maar een snelle goal na de rust besliste de partij. Robby Holder zette zijn man opzij en leverde een goede voorzet af op Thijs Hendriks.

In de slotfase deed Youri de Winter nog wel wat terug met een schot van binnen de zestien, maar de zege van Spakenburg kwam niet meer in gevaar.

Door de zege van AFC en de nederlaag van Jong Vitesse is alles voor Spakenburg beslist. Rechtstreekse handhaving is niet meer haalbaar, maar directe degradatie is ontlopen. De wedstrijd van volgende week tegen het eveneens uitgespeelde Katwijk gaat dus nergens meer om en dat is gunstig aangezien de extra duels slechts vier dagen later al gaan beginnen.

Voor Spakenburg begint op woensdag 17 mei de play-offs. Eindigt de ploeg van Joop Gall op de huidige zestiende plaats, dan wordt geopend tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de derde divisie zondag, vermoedelijk Hercules. De return is op 20 mei, waarop de finaleronde wordt afgewerkt op 24 en 27 mei tegen vermoedelijk Rijnsburgse Boys of Westlandia.

Weet Spakenburg volgende week te winnen van Katwijk en daardoor HHC Hardenberg nog te passeren voor de vijftiende plaats, dan wordt geopend tegen Harkemase Boys. De finaleronde zou in dat geval vermoedelijk tegen Dongen of FC Lisse. Ook voor deze duels gelden dezelfde data.

Meer nieuws uit Sport Regionaal