Geen Hilversum On Air 2017

Hilversum On Air editie 2016.

Hilversum On Air editie 2016.© Foto: Studio Kastermans/Leon Dakkus

Marloes Kamer

Het muziekfestival Hilversum On Air gaat dit jaar niet door. Dat bevestigt mede-organisator Marco van Velthooven.

„De gemeente geeft ons geen evenemententerrein waarmee we uit de voeten kunnen”, meldt de horecaondernemer. „Door de indeling van het vernieuwde marktterrein is er voor ons geen ruimte.”

Volgens de gemeentewoordvoerder ligt de kwestie anders. Hij noemt de financiën als een van de problemen. „Het is belangrijk om uit de kosten te komen. Er kon geen overeenstemming worden bereikt over de invulling en het gebruik van het marktplein tijdens On Air. Bovendien was de timing niet ideaal. De week na On Air is de Dutch Media Week. Het zou handiger zijn geweest om het evenement daarmee te combineren.”

Volgens de woordvoerder hebben de horecaondernemers uiteindelijk gemeld dat het driedaagse festival - dat op 1, 2, en 3 september zou worden gehouden - werd afgeblazen.

Vorig jaar was het gratis muziekfestijn nog een groot succes met drie podia. Er werden geen incidenten gemeld en Van Velthooven vertelde destijds dat hij voor deze editie inzette op een uitbreiding naar vijf podia. Dat gaat er dus niet van komen. „We hadden een aantal grote artiesten vastgelegd, maar die hebben we moeten afbellen.” De mede-organisator is eigenaar van een groot aantal horecazaken in Hilversum, zoals Café Rex, Café Burger en nachtclub G-Spot.

Verhaal

Het verhaal dat het evenement is afgelast omdat andere horecaondernemers niet met Van Velthooven willen samenwerken, klopt volgens de ondernemer niet. „Dat is niet aan de orde. Er waren juist andere ondernemers die ook graag een podium wilden, maar zolang er geen evenemententerrein is, kunnen we hier niets organiseren. Hopelijk heeft de gemeente dit probleem volgend jaar opgelost. Vorig jaar was het waanzinnig, maar helaas, dit jaar geen vervolg.”

Het plan was om dit jaar een groot aantal foodtrucks naar Hilversum te halen. Die wagens moesten het marktterrein met de Groest verbinden.

Ook was het de bedoeling dat de vijf finalisten van dj-wedstrijd The DJ Experience die in januari zijn geselecteerd, bij On Air mochten draaien. „Dat was sowieso een voorbarig idee”, reageert Van Velthooven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.