Pannenkoekenplagiaat Baarn loopt hoog op

De ’gestolen’ Engelse pannenkoek. © Foto Valentijn van der Burg

Judith Kox
Baarn

Er is sprake van pannenkoekenplagiaat, dat meldt Robert Dorrestijn, eigenaar van Pannenkoekenrestaurant De Wildenburg, op zijn facebookpagina. Volgens Dorrestijn heeft het nieuwe pannenkoekenrestaurant De Kluis in Vianen zijn menukaart gekopieerd.

,,De Kluis heeft het weten te presteren onze complete menukaart te jatten. Ook de voorgerechten, salades en soepen zijn exact hetzelfde”, schrijft Dorrestijn op zijn facebookpagina. Naast de vanzelfsprekende kaas-, spek- en appelpannenkoeken heeft restaurant De Wildenburg namelijk een bijzonder concept: wereldpannenkoeken. Zo staat er een Engelse met pulled pork, een Noorse met zalm en een Chinese met Pekingeend op de kaart.

,,Het gezelschap uit Vianen is een paar weken geleden in mijn restaurant komen eten samen met mijn groothandelsleverancier”, vertelt Dorrestijn. ,,Ik heb een uitleg gegeven over onze werkwijze en daarna hebben we eigenlijk nooit meer contact gehad. Afgelopen donderdag zag ik hun nieuwe menukaart op hun facebookpagina staan en toen viel me op dat hij is exact hetzelfde als die van ons. Ze hebben nog wel de moeite genomen om de Wildenburgsalade de Kluissalade te noemen.”

Copy-paste

Dorrestijn heeft zijn boze bericht inmiddels verwijderd, maar staat nog steeds achter zijn reactie. ,,Het was een emotionele reactie en dat mag ook op zo’n moment, maar ik wil me nu weer met mijn eigen zaak bezighouden. Ik zie het natuurlijk wel als een compliment als mensen je idee kopiëren. Je leent wel vaker een idee van anderen, maar steek er dan wat meer energie om het verder te ontwikkelen en ga niet gewoon de gehele kaart copy-pasten. Ze hadden bijvoorbeeld de Noorse pannenkoek op z’n minst de Scandinavische kunnen noemen.” Dorrestijn zegt geen stappen te gaan ondernemen tegen De Kluis. ,,Ik wil gewoon aangeven dat dit een stap te ver gaat.”

Pannenkoekenrestaurant De Kluis geeft aan geen commentaar te willen geven op de kwestie. ,,Wij vinden het niet noodzakelijk om een reactie te geven”, meldt een medewerker van De Kluis.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.