Enquête spoorzone loopt tot zondag

De plannen voor het overbouwen van het spoor in Delft. Een voorbeeld voor Hilversum?© Foto HAP

Peter Schat
Hilversum

De enquête met zeven vragen over de hinder die de spoorwegovergangen in Hilversum en Bussum veroorzaken is nog tot en met zondag in te vullen op de website van deze krant.

De spoorwegovergangen in Hilversum en Bussum geven treinverkeer vrij baan, maar vormen obstakels voor het andere verkeer. Hoe erg is dat probleem en wat zijn er voor oplossingen te bedenken? Om daar achter te komen heeft de Stichting Hilversumse Architectuurprijs deze enquête gemaakt. De HAP reikt om de twee jaar prijzen uit voor de mooiste nieuwbouw in Hilversum en doet in de tussenliggende jaren onderzoek naar ruimtelijkeordeningskwesties. Dit jaar staat de spoorzone in de spotlights. Op donderdagavond 8 maart worden de resultaten gepresenteerd tijdens een debatavond in het raadhuis van Hilversum. Daarna volgt, zoals de naam van de avond al aangeeft, een discussie.

De Gooilijn - hoofdader tussen Amsterdam, Almere, Hilversum, Amersfoort en Utrecht - is een van de drukste spoorlijnen in ons land. De spoorbomen in Hilversum en in Bussum zijn nu al tussen de 50 en 90 procent van de tijd dicht. Het spoor is onmisbaar voor de bereikbaarheid, maar vormt een barrière tussen oost en west en een probleem voor woon-, werk- en leefklimaat.

Aanmelden voor de debatavond op www.hilversumsearchitectuurprijs.nl. Toegang is gratis. Invullen van de enquête op de website van de krant is anoniem, maar wie in aanmerking wil komen voor een van de vijf exemplaren van de ’Historische atlas van Hilversum’ die worden verloot moet zijn e-mailadres invullen.

Ga naar de enquête: Enquête: Hoe denk jij over de hinder van overwegen?

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.