Meisje schrikt zich rot van Baarnse ’horrorclown’

Archieffoto van een engeclownspak.© AFP

Henk Runhaar
Baarn

Een ’horrorclown’ heeft donderdagavond een veertienjarige meisje uit Baarn de stuipen op het lijf gejaagd op de Torenlaan tussen Baarn en Soest.

Daar fietste het meisje met vrienden richting haar woonplaats toen er ter hoogte van manege Zonneveld ineens iemand in een clownspak opdook die achter haar aan rende. Ze sloeg op de vlucht, maar fietste tegen een van haar metgezellen aan en viel. De vrienden hebben de clown nog achtervolgd. Ook werd de politie gebeld.

Agenten waren er al snel achter dat er op het nabijgelegen Baarnsch Lyceum een schoolfeest aan de gang was. Daar meldde een dertienjarige jongen zich meteen bij de agenten om te vertellen dat hij degene was die het meisje in een clownspak achterna had gezeten. ,,Bij nader inzien vond hij het zelf ook niet slim’’, zegt een politiewoordvoerster. De leerling moest op het matje komen bij de schoolleiding. Ook is er een gesprek geweest met zijn ouders, meldt de politie. ,,Die doet dit niet weer.’’ Overigens had het schoolfeest niets met clowns te maken, stelt de politie. Bij het Baarnsch Lyceum kon vrijdagmiddag niemand commentaar geven.

Het was de eerste melding van een ’horrorclown’ in de regio Eemland. In de regio Gooi en Vechtstreek zijn er nog geen kwalijke clowns actief geweest, voor zover de politie weet.

De politie keurt dit soort acties af, benadrukt woordvoerder Bernhard Jens. ,,Natuurlijk rijden we op zo’n melding. Maar het kan altijd ten koste gaan van iemand die écht in nood is. Mensen die dit doen hebben boven echt een paar draadjes los. Bedenk ook eens wat dit betekent voor echte clowns, Cliniclowns, mensen die op kinderfeestjes optreden.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.