Exit enge huurbaas Emmastraat Hilversum

Een gewonde ligt op straat na geweld in februari aan de Emmastraat.

Een gewonde ligt op straat na geweld in februari aan de Emmastraat.© Archieffoto

Van onze verslaggevers
Hilversum

De huurbaas Özcan I. die volgens zijn onderhuurders een waar schrikbewind voerde aan de Emmastraat in Hilversum moet binnen een week zijn biezen pakken. Dat besloot de kantonrechter in Almere gisteren.

Vertrek van de man werd twee weken geleden geëist door de eigenares van het complex, Caroline Hilhorst. Zij vroeg de kortgedingrechter toen met spoed tot ontruiming van de huurder over te gaan. De man zou te veel overlast veroorzaken in de buurt waardoor huurders en omwonenden bang zijn geworden en vertrekken.

Twee weken geleden verweet de voorzieningenrechter de eigenaresse nog dat zij haar argumenten op papier niet genoeg had onderbouwd. De rechter beslist nu toch in haar voordeel omdat uit het dossier is gebleken dat andere onderhuurders al een aantal maanden klagen over de wijze waarop I. zich gedraagt.

De klachten geven volgens de voorzieningenrechter een problematisch beeld weer van de spanningen in de buurt. I. schreeuwt, draait harde muziek en intimideert de andere huurders. Ook was de gedaagde nog een paar dagen voor de zitting betrokken bij een vechtpartij in het gehuurde pand. Verder weerspreekt hij de beschuldiging niet dat in één van de door hem verhuurde kamers in het pand drugs wordt gebruikt.

Naast het feit dat de man binnen een week zijn spullen moet hebben gepakt, moet hij de eigenaresse 6.747 euro achterstallige huur betalen.

In februari was I. ook betrokken bij een vechtpartij aan de Emmastraat. Winkeliers en omwonenden vreesden toen al weken voor geweld. I. maakte de eigenaars van een nieuwe afhaalpizzeria het leven zuur met treiterijen. Zo zou hij gas en elektriciteit hebben gesaboteerd en zou hij deuren hebben dichtgeschroefd. Het lukte de Irakese ondernemers, die naar eigen zeggen zwaar hadden geïnvesteerd, daardoor niet de zaak te openen.

Özcan I. (41) werd ruim twee jaar geleden veroordeeld voor mishandeling van een huurder in Hilversum. Ook werd hij toen veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin en het met dood bedreigen van twee broers. Hij kwam destijds tot de misdrijven onder invloed van zijn drugsverslaving. Die leidde tot agressie tijdens psychoses.

Eigenares Hilhorst van het complex aan de Emmastraat ziet veel overeenkomsten met wat zich recent afspeelde. „Alleen wist ik dit niet toen ik het pand aan hem verhuurde”, zei ze eerder. „Huurders zijn echt bang voor hem.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.