Wethouder Pas: Huizen niet eens met afblazen meerijdvariant HOV

Eddie de Paepe
Huizen

Wethouder Gerrit Pas meldt dat Huizen zich niet kaan vinden in de conclusie van de overige leden van de stuurgroep HOV in ’t Gooi dat de meerijdvariant via ’t Merk geen optie meer is.

,,In berichtgeving in de krant van vandaag, en online, lees ik uitspraken over de inhoud van de stuurgroep HOV van 23 maart”, aldus Pas. ,,Vanwege die berichtgeving is toelichting van mijn kant nodig, op het Huizer standpunt. Ik heb de stuurgroepvergadering overigens volledig bijgewoond, tot de formele afsluiting. Ik ben dus niet vroegtijdig vertrokken, zoals in een nieuwsbericht werd gesuggereerd.”

,,De concluderende samenvatting aan het eind van de stuurgroepvergadering van woensdag 23 maart was: meerijden via het Merk voldoet niet aan de HOV normen. Dit is de uitkomst van alle onderzoeken naar de HOV waardigheid van meerijden via het Merktracé. Daarmee is meerijden via het Merk geen optie meer. Meerijden via de Meent blijft als enige meerijdoptie over.”

,,Deze samenvatting werd gedragen door de aanwezigen. Huizen heeft daarbij laten aantekenen dat zij zich niet kan vinden in deze concluderende samenvatting”, aldus de Huizer wethouder. ,,Het onderzoek van Blaricum laat zien dat welke oplossing je ook kiest - zelfs de vrije busbaan - de kruising Stichtseweg-Randweg grondig aangepakt moet worden om tot een duurzame HOV oplossing te kunnen komen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.