Koningsdag Soest in het nieuw

Voorzitter René van Hal

Voorzitter René van Hal© Archieffoto

Hans van Keken
Soest

Een nieuw comité is aan de slag gegaan om Koningsdag in Soest meer bezieling te geven.

Na jaren komt er daarmee een eind aan de activiteiten van het Oranjecomité, dat al vele jaren in een vaste samenstelling de activiteiten organiseerde en coördineerde. Dat zorgde soms ook voor platgetreden paden, wat in Soest hier en daar in toenemende mate voor wrevel zorgde.

Onder leiding van de gemeente kwam er daarop begin 2016 een overleg met elf organisaties, dat uitmondde in een notitie. Daarin werd gepleit voor nieuw elan en betere afstemming qua vergunningverlening. Plus een zo groot mogelijk draagvlak voor heel Soest. De raad ging een jaar geleden akkoord, afgelopen Koningsdag was het Oranjecomité voor het laatst aan zet. Los daarvan had op het Museumplein een aantal organisaties voor het derde jaar op rij met veel succes eigen activiteiten.

Het nieuwe comité is inmiddels, onder voorzitterschap van Soester René van Hal, bezig met inventariseren en coördineren. ,,We hopen zeker op nieuwe initiatieven”, vertelt hij. ,,De scouting richt een stichting op voor de vrijmarkt, die natuurlijk een belangrijk element blijft. De horeca mag met nieuwe plannen komen. Eigenlijk roepen we iedereen en elke organisatie op na te denken over plannen, aldus Van Hal, die zaterdag in het provinciehuis in Den Bosch op de jaarlijkse bijeenkomst van de gilden en schutterijen tot zijn verrassing werd onderscheiden met het ’’zilveren schild’, als waardering voor zijn jarenlange inzet voor het Gildewezen, waarin Soest landelijk voorop loopt. Deze zomer was er net als in 1987 Landjuweel, een landelijk vijfjaarlijks treffen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.