Wolfskamerloop groeit door

Milco Driessen (154), hier in actie tijdens de BAV Wintercup, lijkt favoriet in de Wolfskamerloop.© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS

Nico Vink
Huizen

Er is nog geen meter hardgelopen, maar de 68ste Lidl Wolfskamerloop heeft nu al een record gevestigd. De organiserende vereniging Zuidwal heeft al twaalf procent meer inschrijvingen binnen voor de loop in Huizen dan vorig jaar.

De teller staat nu op meer dan 900 deelnemers en de verwachting is dat het aantal van duizend lopers makkelijk zal worden overschreden. Het autovrije parkoers is merendeels vlak, loopt door het prachtige bos- en recreatiegebied van De Wolfskamer, langs de Gooimeerkust in Huizen en een stukje door Naarden. De Wolfskamerloop maakt deel uit van de top tien-wedstrijden in het Gooi, Vecht- en Eemstreek.

De Wolfskamerloop groeide verleden jaar al uit zijn jasje, daarom moest men ook op zoek naar veranderingen en verbeteringen. Ooit begonnen als ’trimloopje’, is het evenement inmiddels steeds groter en professioneler geworden. Het feit dat er 140 vrijwilligers meewerken bewijst dat.

De sporthal bij voetbalvereniging Huizen fungeert als centraal punt. Een van de organisatoren, Tom Bezemer, zegt: „Hier kunnen de lopers zich omkleden en ook is er nu douchegelegenheid. Dat was onze prioriteit, iets dat we eerst niet konden bieden. Ook kunnen ze zich gratis laten masseren na afloop.” De Bussumse ViJosband zorgt voor de muzikale ondersteuning. Denk aan blaasorkesten zoals in Thialf.

Het ziet er naar uit dat Maikel Zuijderhoudt, de winnaar van de tien kilometer in 2015, ditmaal niet aan het vertrek zal staan, omdat de Almeerder geblesseerd zou zijn. De nummer twee van verleden jaar, Milco Driessen, kan nu proberen de winst op te eisen. Verleden jaar werd hij geplaagd door een lichte blessure. Ondertussen heeft Driessen zijn marathondebuut gemaakt en dat is succesvol verlopen. De Almeerder liep in Barcelona 2.28.5 uur en daarmee werd de 27-jarige fysiotherapeut 21ste van de 16.658 deelnemers. Die 21ste plaats betekende ook meteen dat Driessen beste Nederlander was bij deze marathon.

Ook de sterke Hilversumse veteraan Louran van Keulen gaat starten in de Wolfskamerloop. De racedirector van de Hilversum City Run kan dit keer zelf weer eens deelnemen aan een wedstrijd. Maar de belangrijkste concurrenten van Milco Driessen zullen zich waarschijnlijk pas op het laatste moment aandienen. Zoals gebruikelijk in dit soort wedstrijden komt er altijd wel op het laatste moment een landelijke subtopper binnen stappen in het inschrijvingskantoor.

Bij de dames staan Selina van der Vliet van de Soester atletiekvereniging Pijnenburg en de Almeerse Nina Bakker, die ook aan triatlons deelneemt, aan het vertrek. Ze zijn beiden al boven de veertig jaar, maar lijken favoriet in hun wedstrijd over tien kilometer, die zondag om 12.30 uur van start gaat.

Naast het hoofdnummer, die tien kilometer (twee rondjes van vijf kilometer), worden er verschillende andere lopen gehouden: een jeugdloop over 600 meter en prestatielopen over 1,2 en 2,3 kilometer, alsmede een loop over 5000 meter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal