Goois Natuurreservaat blij met Amsterdamse fietsers

Foto Studio Kastermans

Foto Studio Kastermans

Casper van den Broek
Hilversum

Het Goois Natuurreservaat is blij met de koerswijziging Amsterdam, dat voortaan vol inzet op het groen in en buiten de stad. Maar de rechtszaak over de het uitstappen van Amsterdam uit het GNR gaat gewoon door.

Volgens rentmeester Bert van der Moolen betekent de ’Agenda Groen 2015-2018’, waar de Amsterdamse gemeenteraad in september mee zal instemmen, het inslaan van een nieuwe weg.

,,Het is een enthousiasmerend verhaal. Amsterdam denkt als het om het groen gaat op een compleet ander schaalniveau, waarbij wij nu ook een rol spelen. We hebben hier een prachtig fietspadennet. Als we investeren in de verbindingen kan dat heel goed werken. We zijn het met Amsterdam eens dat de E-bike voor grote veranderingen kan zorgen.’’

De rechtszaak tegen het uittreden van Amsterdam uit het GNR die begin volgend jaar bij de Hoge Raad dient, gaat vooralsnog door. Van der Moolen.

,,Dat is een zaak die al twintig jaar geleden is ingezet en die zijn beloop moet hebben. We beleven dat al lang niet meer als een confrontatie. Op verschillende terreinen praten we juist met Amsterdam. Ze zijn er daar al lang achter dat de stad uit zijn voegen barst, mede door de vele toeristen. Samen met Amsterdam bekijken we nu hoe je toerisme en recreatie kunt spreiden en hoe we de wensen beter op elkaar kunnen afstemmen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.