Toch verbeteringen Hilversum Oosterspoorplein

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

’Een symbolische rondedans’ noemt buurtvertegenwoordiger Patrick Weening de rondgang van bewoners met ambtenaren van de gemeente Hilversum om problemen én oplossingen voor het Oosterspoorplein in kaart te brengen. Dat is inmiddels op een paar weken na een vol jaar geleden.

Dinsdag kwam Hilversum dan toch los met de voorgenomen maatregelen ter verbetering van het plein.Meest in het oog springende probleem is de fietsenchaos rond het station. Er is een schreeuwend tekort aan fietsenstallingen. Dat beseft ook verantwoordelijk wethouder Frans van Osch (VVD), die al sinds zomer vorig jaar roept dat het goed komt. ,,Zodra de raadscommissie later deze maand groen licht geeft, gaat de maandag erop de spa in de grond’’, belooft hij nu. Er komen volgens hem 256 extra fietsparkeerplekken. Het gaat om dubbeldekse ’etagerekken’ aan de kant van de Noorderweg. Daarvoor worden twaalf parkeerplekken voor auto’s opgeofferd.

Een ander groot knelpunt op het Oosterspoorplein is de volgens omwonenden ’onzinnige en gevaarlijke’ kruising van het fietspad van en naar de stationstunnel met de Kleine Drift, in combinatie met het zebrapad bij de coffeeshop. Hilversum wil hier het zebrapad weghalen en in plaats daarvan een stopstreep maken voor het fietspad, met daarnaast kanalisatielijnen voor overstekende voetgangers en een gedeeltelijk stopverbod langs het plein, zodat bestuurders goed rechts kunnen houden. Werkt dat nog niet, dan wil Hilversum hier experimenteren met drempels.

De ’kiss & ride’-zone langs het plein wordt volgens Hilversum misbruikt door klanten van de winkels aan de Kleine Drift en verkast daarom naar de Zuiderweg. Langs de winkels komt een stopverbod.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.