Roest: ’Het was één ziekenhuis of geen ziekenhuis’

Edward de Vries Lentsch
Laren

De top van ziekenhuis Tergooi komt in april naar Laren en Blaricum om met de gemeenteraad te praten over Tergooi Blaricum. Ook is er een gesprek met de burgemeesters van Blaricum, Laren en Gooise Meren gepland.

Burgemeester Elbert Roest meldde dit woensdagavond tijdens de raadsvergadering na vragen van coalitiepartijen Larens Behoud en VVD. Aanleiding is recente ophef over sluiting Tergooi Blaricum. LB-fractievoorzitter Peter Calis: ,,De directie van het ziekenhuis heeft daar vast goede redenen voor. In elk geval is er sprake van een toezegging dat ze kijken naar locaties als alternatief voor Blaricum, voor tenminste een zorgcentrum. Met spoedeisende hulp, een huisartsenpost en een nachtapotheek. Gelet op het lawaai dat is ontstaan, moeten we snel en adequaat reageren met relevante informatie’’.

Burgemeester Roest, ook voorzitter van de Stichting Vrienden van Tergooi: ,,Het zou duidelijk moeten zijn: het is één ziekenhuis of geen ziekenhuis. Het is al heel bijzonder dat een regio als de onze - met 250.000 inwoners, academische ziekenhuizen nabij en in Amersfoort een zeer modern ziekenhuis - over een eigen ziekenhuisaccommodatie kan beschikken. Dan moet je alles inzetten omdat ene ziekenhuis te behouden. De keuze locatie Hilversum is uiteindelijk gevallen. Daar kun je allerlei gevoelens bij hebben, maar het is een feit.’’

Afgelopen weken waren in Blaricum en Gooise Meren protesten met onder andere het doel het ziekenhuis in Blaricum te houden. Roest: ,,Een heilloze route’’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.