Waterschap in de fout met brief over slootbeheer

Redactie Hilversum
Eemnes

Door een fout bij de verzending van een brief heeft het waterschap honderden bewoners in Eemland op het verkeerde been gezet.

Wijkbewoners in Amersfoort, Nijkerk, Bunschoten, Spakenburg, Eemnes en Baarn hebben van Waterschap Vallei en Veluwe een brief gehad, waardoor zij nu kunnen denken dat zij vanaf 2017 zelf verantwoordelijk worden voor het onderhoud van de sloot of vijver bij hun huis. Dit is  helemaal niet aan de orde, aldus het waterschap.

Deze verkeerde boodschap wordt middels een vervolgbrief hersteld, meldt heemraad Dick Veldhuizen van het waterschap.

,,Dit onderwerp speelt sowieso alleen buiten de bebouwde kom, in het landelijk gebied waar we al het water opnieuw hebben ingedeeld in categorieën. Die bepalen wie het onderhoud doet: wij of de aanliggende eigenaar. Het is begrijpelijk dat inwoners binnen de bebouwde kom die zo’n brief krijgen, zich afvragen of dit wel voor hen bedoeld is. Het antwoord is dus nee. De gemeente blijft gewoon het beheer doen. Maar het is wel vervelend als je zoiets leest.”

Er komt een brief achteraan om de fout te herstellen. ,,Het waterschap heeft al een aantal vragen bij de servicedesk binnengekregen, deze eigenaren kunnen we meteen geruststellen. Het gaat om honderden adressen. We willen iedereen die het betreft, op korte termijn per brief te bereiken”, meldt woordvoerder Carlo Spijk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.