’Strijd’ om erfenis Patrick Galiart

De villa van Patrick Galiart aan de Utrechtseweg staat sinds kort te koop. foto funda.nl

Henk Runhaar
Hilversum

Zoals de gewelddadige dood van als doorgewinterde crimineel bekend staande Hilversummer Patrick Galiart is omgeven door raadsels, zo lijkt dat ook te gelden voor zijn nalatenschap. Galiarts erfgenamen nemen het zekere voor het onzekere. De vraag is of er onder streep wel wat over blijft van het vermogen van de Hilversummer.

Dat zegt kandidaat-notaris Dwight Boerenstam van Hilversums notariskantoor de Haas ten Broecke, dat zich bezighoudt met de afwikkeling van de Galiart-erfenis.

,,Maar daarover is op dit moment nog niets te zeggen.’’ Via de Staatscourant riep de notaris schuldeisers op zich te melden. Een aantal, Boerenstam houdt voor zich hoeveel precies, heeft dat ook gedaan. ,,Pas als alle informatie binnen is, kunnen we zaken afhandelen’’, zegt Boerenstam.

De verrichtingen van de notaris worden op de voet gevolgd door de advocaten van de verschillende erfgenamen. ,,Die zitten er bovenop’’, verzucht Boerenstam. Ook wordt nagegaan of er partijen zijn die Galiart nog geld waren verschuldigd.

Eigen boekhouder

Het feit dat Patrick Galiart zijn eigen boekhouder had, helpt daarbij, zegt Boerenstam. Maar het is opmerkelijk dat de informatie van deze niet te traceren privé-accountant niet voldoende is om het plaatje in één keer helder te krijgen.

In opdracht van de erfgenamen staat sinds kort de ’supervilla’ van Galiart aan de Utrechtseweg in Hilversum te koop. Hij woonde zelf in een klein deel van het landhuis. De rest van het rietgedekte pand werd ingrijpend gerestaureerd en gemoderniseerd, maar die klus is nog niet afgerond. De omliggende enorme lap grond werd ook onder handen genomen. Galiarts boekhouder bivakkeerde volgens ingewijden in het al even stijlvolle guesthouse.

Voorselectie

De Hilversummer kocht de villa in 2008 voor 1.850.000 euro. Het landhuis staat nu te koop voor twee miljoen euro. Er is flink wat belangstelling voor, zegt Len Veerman van het gelijknamige makelaarskantoor in Loosdrecht. Hij heeft het zelfs al over het maken van een voorselectie van gegadigden. ,,De markt voor woningen in deze prijsklasse trekt duidelijk weer aan.’’

Het pand aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk en bijbehorend stuk Loosdrechtse Plassen waar Galiart plekken voor zeven ’watervilla’s’ (woonboten) probeerde te slijten, is enkele weken geleden verkocht aan vastgoedbedrijf JFO Holding in Wijdewormer. Dat laat het terrein momenteel opknappen.

,,Het kwam bij ons in beeld via buren. Die willen graag dat de aanblik weer goed wordt’’, zegt een woordvoerder. Het bedrijf ziet wel brood in watervilla’s, maar sluit doorverkoop van het geheel ook niet uit. In het appartement boven het kantoor kwam Galiart eind maart om het leven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.