Parkeer-app

Tamar de Vries© Peter Schat

Tamar de Vries

In het geval dat ik als Eemlandse ’muts’ (in de betekenis van niet al te hippe dame) een Gooise rapper ga interviewen bij zijn muziekbedrijf in Amsterdam Zuid kan ik maar beter goed voorbereid op pad gaan, zo overwoog ik.

Amsterdam is mijn geboortestad maar sinds ik er als baby woonde is er het een en ander aan het parkeerregime veranderd, dus een week van tevoren heb ik een parkeer-app gedownload.

Dat ik dit zinnetje zou typen had ik een jaar geleden niet van mezelf gedacht. Maar toen had ik ook nog geen DigiD! Dit even om aan te geven wat ik bedoel met ’niet al te hip’.

Mijn bestemming bevindt zich nabij knooppunt De Nieuwe Meer. Als ik de straat inrijd zie ik nergens parkeerautomaten. Voor de deur is geen plaats derhalve stuur ik de auto een blokje om. En jawel hoor, haaks op de snelweg is een zee van vrije parkeerhavens. Nog steeds zie ik geen parkeerautomaten maar ik neem het zekere voor het onzekere en raadpleeg de app.

Die weet dankzij de gps-gegevens precies waar ik ben. Da’s fijn, nooit meer verloren rondlopen op aarde.

De app vraagt of ik kan bevestigen dat ik in parkeerzone 12714 sta. Ik tik ja in maar ik heb de paaltjes niet gezien. Om een lang verhaal kort te maken, na het interview geef ik op de app aan dat ik wegga. Snel stuurt hij de rekening: 54 eurocent. Huh?

De registratie bij deze app is duurder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.