Zwaarbevochten zege Spakenburg tegen fysiek sterk Capelle

Redactie Hilversum
Capelle aan den IJssel

Na de onverwachte uitglijder op eigen veld tegen Excelsior Maasssluis (1-2) heeft Spakenburg tegen het op eigen veld zeer lastig te bestrijden Capelle een zwaarbevochten zege (1-3) behaald. De doelpuntenmakers waren Salim Amerzgiou en de neven Nick en Kees Tol.

Met Hayri Pinarci op de plek van de met knieklachten kampende middenvelder Niels Buijtenhuis had Spakenburg een bliksemstart op sportpark 't Slot. Na anderhalve minuut stond het na een wonderschone aanval over de schijven Nick Tol, Maurice van der Wilt en Salim Amerzgiou al 0-1. Laatstgenoemde was ter plekke om van dichtbij keeper Nick van der Ploeg te passeren. Spakenburg kon echter geen vervolg geven aan de goede start, al was men Kees Tol nog wel dichtbij de 0-2. Na ruim een kwartier was aanvoerder Lars Bosscha na een slecht weggewerkte corner verantwoordelijk voor de gelijkmaker en vanaf dat moment had Spakenburg het lastig met het krachtenverslindende spel van de fysiek zeer sterke thuisclub. Echt grote kansen kreeg Capelle echter niet. In de slotfase van de eerste helft waren Van der Wilt en Amerzgiou namens Spakenburg binnen enkele minuten dichtbij de 1-2.

Ook na rust waren bijna alle tweede ballen voor Capelle dat op het middenveld veel duels in zijn voordeel besliste Spakenburg kroop een aantal keren door het oog van de naald, onder meer bij een kopbal van ex-prof Frank Karreman op de paal en enkele inzetten van de trapvaste middenvelder Gertjan Rothman. Ook had Capelle een penalty verdiend na een overtreding van Mahdadi op de sterke spits Jaïr Balrak, maar arbiter Roeleveld constateerde tot opluchting van Spakenburg dat er sprake was van een schwalbe. De bezoekers gingen te veel mee in het vechtvoetbal van de groenzwarten. Toch zou middenvellder Nick Tol zijn elftal met een droge uithaal opnieuw aan de leiding brengen. De goal viel na tien minuten in de tweede helft. Capelle bleef echter drukken en Spakenburg was pas in veilige haven nadat Kees Tol - die eerder al met een fraai stiftje de bovenkant van de lat had geraakt - vanuit een onmogelijke hoek de 1-3 voor zijn rekening nam. Trainer Jochem Twisker: ,,Over de gehele wedstrijd genomen hebben we slechts in enkele fases goed gevoetbald, maar tegen deze lastig te bespelen ploeg hebben we wel vanaf de eerste minuut alles gegeven.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal