Eemnessers uitverkoren tot oppas-opa en -oma

Redacteur Hilversum
Eemnes

De Eemnessers Kees Jan Blok en Liesbeth Vis zijn sinds woensdag getooid met de eervolle titel ’beste oppas-opa en -oma’. Gistermiddag kregen zij in de bibliotheek hun prijs uitgereikt: een abonnement op de plaatselijke Speel-o-theek.

De verkiezing was op touw gezet door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Eemnes in het kader van de Week van de Opvoeding. Omdat de uitreiking van de prijs samenviel met de start van de Kinderboekenweek mocht wethouder Bram Wondergem de prijs uitreiken. Ook gaf hij het startsein voor de voorleesestafette.

De oppas-opa en -oma hebben maar liefst vijf kleinkinderen onder hun hoede. Mees (5) en Julius (2) van hun dochter Marleen Blok en schoonzoon Henk Schovers. En de driejarige drieling Julia, Cato en Diewertje van Jojanneke Blok en Walter Karssen. Opa en oma hebben de titel verdiend omdat ze hun oppastijden volledig aanpassen aan de werktijden van de ouders. De moeders werken bij de ambulance en politie en de werktijden van de vaders zijn ook onregelmatig. De kleinkinderen hebben hun eigen redenen waarom Blok en Vis de besten zijn. Ze doen natuurlijk heel leuke dingen met de kleinkinderen. ,,Oma kookt heel lekker’’, roept Mees. Drie-in-de-pan, een klein soort pannekoekjes, is zijn favoriet. Diewertje had een heel andere afweging gemaakt. ,,Kippensoep’’, roept zij, gevraagd naar het lekkerste dat oma maakt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.