Nieuw leven voor Hilversums monument

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

Nieuw leven voor een industrieel monument: volgende week wordt de voormalige drukkerij/uitgeverij De Boer aan de Vreelandseweg/Zeverijnstraat in Hilversum feestelijk heropend.

Het complex is eind jaren vijftig ontworpen door Dudok en diens compagnon Robert Magnée. In 1958 verrezen aan de Vreelandseweg een zetterij, drukkerij, kantine en kantoren. En aan de Zeverijnstraat een garage en dienstwoningen. Drie jaar later werd het complex uitgebreid met een hal voor rotatiepersen en kantoorruimte.

Na het gefaseerde vertrek van de Roto Smeets Group (RSDB) stond het complex leeg. Terrein en gebouwen werden gekocht door NedVast Projectontwikkeling. De kelder en een klein deel van de begane grond zijn verkocht aan City Box. Het deel gelegen aan de Vreelandseweg 5 is ingevuld met een Staples (voormalig Office Centre). Het deel aan de Zeverijnstraat 6, 8 en 10 door ROC Amsterdam (Productief Leren), sportschool Fit For Free en het Hilversum Business Centre. Het hele complex is van binnen en buiten onder handen genomen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het in originele kleuren schilderen van de buitenkant van het complex.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.