Van Deutekom 'Politicus van 't Jaar 2017’

Daniëlle van Deutekom.

Eddie de Paepe
Huizen

Daniëlle van Deutekom, CDA-raadslid in Huizen, is de 'Politicus van 't Jaar 2017 van de Gooi en Vechtstreek' geworden.

Na een nominatieronde bleek Van Deutekom in de stemronde de meeste stemmen te krijgen. ’Van meet af aan lag zij daarin op kop’, meldt organisator Bert Sonneveld. Sinds 2014 is Daniëlle van Deutekom raadslid in Huizen. Haar portefeuille bestaat uit fysiek domein en sociaal domein (jeugd). Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart staat zij op een tweede plek bij de christendemocraten in Huizen.

Met 26,6 procent van de stemmen (266 via survio en 18 via mail) versloeg het CDA-raadslid Marieke Munnike Smeets (raadslid Hart voor BNM, Gooise Meren) en Liesbeth Boersen (wethouder Blaricum, De Blaricumse Partij). Ruben Woudsma (CDA-raadslid Huizen) en Floris Voorink (VVD-wethouder Hilversum) werden respectievelijk vierde en vijfde in de regionale verkiezing.

Sonneveld: ’Dank voor de nominaties en voor alle uitgebrachte stemmen. Het doel lijkt behaald; om met deze verkiezingen alle politici in de Gooi en Vechtstreek in het zonnetje te zetten. In ieder geval door de 1.067 mensen die hebben gestemd.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.