Verdachte grof straatgeweld Hilversum vrij man

Arrestatie. Archieffoto ANP

Redacteur Hilversum
Hilversum

Wat cynici al voorspelden is uitgekomen: de 18-jarige Marokkaan uit Amsterdam die door laks optreden van de politie veel te laat werd opgepakt voor grof straatgeweld in Hilversum, was een dag later alweer vrij man.

De officier van justitie ziet geen reden de verdachte op te sluiten in afwachting van een eventuele strafzaak.

Hij werd vorige week opgepakt op verdenking van poging tot doodslag en diefstal van geweld. Slachtoffer was vorig jaar september de toen 18-jarige broer van een Hilversums PvdA-raadslid. Hij werd met een ploertendoder zo hard op zijn hoofd gemept, dat werd gevreesd voor zijn leven.

Omdat er veel tijd zit tussen het misdrijf en de arrestatie heeft voorarrest geen zin meer, vindt het openbaar ministerie. ,,Kort erna is het handig om een verdachte bij de hand te hebben. Voor het afnemen van dna en verhoren’’, zegt een woordvoerster. Dat was in dit geval allang gebeurd. Er is inmiddels een dna-match. Vorig jaar werd de verdachte wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Wat nu ook meespeelt, is dat justitie het geweld minder ernstig inschat. ,,Eerder poging tot zware mishandeling.’’

Deze week werd een tweede verdachte van het straatgeweld bij het Cruyff-court in Hilversum-Noord, ook een 18-jarige Amsterdammer, door de politie ’gehoord’. Maar ook hij is nog steeds op vrije voeten. Het politieonderzoek loopt nog.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.