Royal Park Live in Baarn met grote namen

Sting tijdens een optreden bij het Filmfestival van Cannes.© AFP/Alberto Pizolli

Bert-Jan van Oel
Baarn

Royal Park Live, het vierdaagse popfestijn in de tuinen van Paleis Soestdijk, gaat zichzelf in vergelijking met vorig jaar behoorlijk overtreffen.

Met Damien Rice, The Counting Crows en Van Morrison had Royal Park eerder al een prima line-up, maar ditmaal komen Elvis Costello, Sting (met Shaggy) en singer/songwriter Jack Johnson. Alle avonden, ook de vrijdag met de perfecte Beatles-coverband The Analogues, zijn inmiddels uitverkocht.

In de tuinen van Soestdijk was van 8 tot en met 17 juni de musical Elisabeth in Concert te zien, met elke avond ruimte voor circa vierduizend bezoekers. Later deze zomer, in augustus, komt er ook weer een openluchtbioscoop (film: Phantom Thread) onder de titel Cinema Soestdijk.

In Baarn en omgeving gaan geruchten over ’geldverspilling’ vanwege de afbouw van de tribunes voor Elisabeth en de opbouw van nieuwe zitplaatsen in verband met Royal Park Live. Die wisseling is makkelijk te verklaren. De musical behoorde aan Albert Verlinde, producent van Stage Entertainment Nederland. Royal Park Live is in handen gegeven van Agents After All en dat boekingskantoor stelt andere eisen aan de tribune en de positie ten opzichte van het podium.

Een van de veranderingen is dat op de tribune voor Royal Park Live ook ruimte is voor staanplaatsen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.