Zoeken naar beste appeltaart

Soest

Boerderij Het Gagelgat zoekt komende vrijdag de beste appeltaart van Soest. Onder de naam ‘Heel Soest bakt Appeltaart’ kunnen inwoners uit Soest en omgeving hun zelfgebakken taart aanbieden voor de verkiezing.

De beste appeltaartbakker ontvangt – naast ‘de eer’ – een trofee, waardebon én vakboek van Soester banketbakker Verkley. Organisator Michel Groenewegen vertelt:

Waarom deze verkiezing?

,,Wij werken op Het Gagelgat met mensen die willen leren, leren koken, het oude ambacht bewaren. Denk aan een workshop ‘vergeten groenten’. Ook willen we mensen verbinden. Je kan bij ons ook aanschuiven voor een appel en een ei. En nu willen we aan een groep ouderen een appeltaart doneren.”

Hoe zijn jullie eigen taarten?

,,Worteltjescake hebben we, en appelflappen! Wij hebben wel de lekkerste worteltjescake. Maar misschien hebben we straks ook wel appeltaarten.”

Er is zelfs een heuse vakjury, uit Soesters samengesteld. Wat verwachten jullie?

,,Als je dan zo’n wedstrijd doet, dan moet je ook goede mensen een oordeel laten vellen. Het is wel een wedstrijd met een knipoog; het gaat om de verbindende gedachte; taarten bakken voor de ouderen. Op Facebook zie ik al best veel reacties van mensen die willen meedoen.”

Straks zit je met 3000 taarten op Het Gagelgat?

,,Met dertig taarten ben ik heel blij. En zijn het er honderd, dan brengen we ze zelf naar de ouderen. Het wordt dan misschien wel laat, ja.”

Taarten voor ouderen. Mogen jongeren ook komen?

,,Jongeren mogen de appeltaarten bakken. Het is niet de bedoeling dat moeder met vijf kids lekker appeltaart komt eten. Het is een actie die bedoeld is voor ouderen, die er koffie of thee bij krijgen. Neem dus vooral opa en oma mee, als je toch komt. En koop worteltjescake voor jezelf en de kinderen, ook hartstikke lekker.”

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.