Nieuws over slachtoffer studentenhuis Hilversum komt hard aan bij bewoners

© Caspar Huurdeman

Annemarie de Jong
Hilversum

De bekendmaking dat de omgebrachte vrouw in Hilversum een 22-jarige Maastrichtse is, komt hard aan in het studentenpension aan de Waldecklaan. De vrouw verbleef tijdelijk in de villa.

De politie maakte haar indentiteit donderdag aan het begin van de avond bekend. ,,Heftig, ik ben zelf 22. Het komt heel dichtbij als het in je huis gebeurt”, zegt een student. Hij kende het slachtoffer niet. ,,Iedereen is aan het werken, studeren, eten en slapen. Je hebt geen tijd om te ’socializen’. Bewoners komen en gaan, vaak staat hier een verhuisbus voor de deur.”

Wel kende hij de bewoonster die haar kamer aan het slachtoffer zou hebben onderverhuurd. ,,Van small talk.” De bewoner probeert de gebeurtenis een plek te geven door er veel over te praten. ,,Dat is goed”, zegt hij. ,,Dit gebeurt once in a lifetime, dit vergeet je nooit meer. Mijn app staat roodgloeiend. Iedereen leeft mee.”

Alle bewoners zijn gehoord door de politie, waarbij onder andere zou zijn gevraagd waar ze vanaf vrijdag zijn geweest. De verdachte van het misdrijf is nog niet gepakt. De dode vrouw was maandag gevonden. Ze is met geweld omgebracht. Het studentenhuis met tien studio’s is weer is vrijgegeven door de politie. ,,Ik doe wel mijn deur op slot.”

Lees ook: Identiteit omgebrachte vrouw Hilversum bekend

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.