Rechtszaak om woning aan Oude Meentweg in 's-Graveland

De achterzijde van Oude Meentweg 8. Foto: Studio Kastermans

De achterzijde van Oude Meentweg 8. Foto: Studio Kastermans

Tamar de Vries
's-Graveland

Blijkens een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam eind vorig jaar verblijven de bewoners van de Oude Meentweg 8 in ’s-Graveland  ’zonder recht of titel’ op het perceel. Natuurmonumenten wil dat ze vertrekken. Een rechtszaak dient op 10 november.

In maart legde Gerben Busser namens zijn partner Fred de Bruin in deze krant uit dat de bewoners de Stichting Behoud Oude Meentweg hebben opgericht omdat ze willen voorkomen dat er nieuwbouw wordt gepleegd op het schilderachtige plekje nabij de rand van Hilversum. Rond het perceel leven reeën, dassen, vossen, vleermuizen en bijzondere vogels.

Op 1 maart hadden de bewoners al weg moeten zijn, maar zij werden gedoogd door Natuurmonumenten. De organisatie heeft de gebruiksovereenkomst met de familie De Bruin beëindigd.

De familie woont sinds 1948 op nummer 8. Vader Piet de Bruin overleed in 2010 en na zijn dood heeft zijn zoon de overeenkomst met Natuurmonumenten niet voortgezet.

,,Wij willen voorkomen dat alles wordt platgegooid en de grond wordt uitgegeven als bouwkavel’’, zegt Busser.

Hij vindt het vreemd dat Natuurmonumenten niet is ingegaan op het aanbod dat hij in mei deed om een eenmalige vergoeding te betalen van 100.000 euro om het perceel in eeuwigdurende erfpacht te krijgen. Natuurmonumenten wil niet reageren zolang de zaak onder de rechter is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.