Kruidvat denkt aan rechter vanwege kermis Bussum

Alexander Poort
Bussum

Het moederbedrijf van Kruidvat beraadt zich nog op eventuele juridische stappen tegen de kermis op de Veldweg in Bussum. Het verlies aan parkeerplaatsen zit de drogisterijketen het meest dwars.

„We zijn hier absolut niet gelukkig mee”, laat Kruidvat weten via een woordvoerder. „De kermis staat er weliswaar minder lang dan Bussum op IJs, maar dit is natuurlijk ook niet fijn voor de winkeliers in de Nassaulaan.” Het bedrijf reageert hiermee op het besluit van de gemeente om de kermis vergunning te verlenen om vanaf 5 oktober op de parkeerplaats aan de Veldweg te gaan staan. Tegelijkertijd is - mede vanwege het gerucht van de mogelijke juridische stappen van Kruidvat - besloten om Bussum op IJs niet op de Veldweg te vergunnen.

Over dit laatste is niet alleen Kruidvat tevreden, maar ook andere direct betrokken winkeliers. Wat betreft de kermis is er in ieder geval één ondernemer die minder moeite heeft met dit evenement. Cor Forrer van De Smaakengel ziet wel mogelijkheden. „Laten we het gewoon doen en kijken welk effect het heeft. Zo’n kermis brengt natuurlijk toch enorm veel mensen op de been.”

Cor Wiersma van boekhandel Los ziet dat toch heel anders. „Zie je het al voor je? Dan sta je hier in de winkel rustig een boek uit te zoeken en dan die kolereherrie. Wij zijn hier echt ontzettend op tegen.” En niet alleen wat betreft de herrie en eventuele andere overlast. „Het valt voor ons ook nog eens gelijk met de kinderboekenweek. Daar heb ik allerlei activiteiten voor gepland. Als dit doorgaat had ik dat ook beter achterwege kunnen laten.” Naast de problemen die Wiersma voor hemzelf ziet, kijkt hij ook breder. „Hoe is het bijvoorbeeld geregeld met laden en lossen? En het ophalen van afval? Er staat hier iedere week een vrachtwagen met boeken uit te laden. En alle vuilcontainers van de bedrijven staan op het parkeerterrein. Daar hoor ik niemand over.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.