Eemdijk makkelijk verder in bekertoernooi

Redactie Hilversum
Bunschoten

Eemdijk heeft zonder al te veel problemen de knock-out fase van het bekertoernooi bereikt. De ‘Diekers’ waren vandaag met 3-0 te sterk voor VVZ’49. Aangezien Eemdijk de eerste twee poulewedstrijden ook al had gewonnen zijn zij groepswinnaar geworden.

Ruim 25 minuten lang gebeurde er niet veel voor beide doelen en eigenlijk had er in de 26ste minuut ook niets mogen gebeuren voor het doel van VVZ’49. Vanuit buitenspelpositie schoot Klaas Bout Eemdijk op voorsprong.

De vlag van VVZ-grensrechter Henk van der Pol bleef echter naar beneden, dus werd de treffer toch goedgekeurd: 1-0. Vier minuten later vlagde Van der Pol wel voor buitenspel, maar werd hij overruled door scheidsrechter Van der Laak en zorgde Rogier Gilkes voor de 2-0.

Opvallend was dat Eemdijk aan het duel begon met elf spelers die allemaal uit het eigen dorp komen. Na rust kwamen er wat invallers in de ploeg. Één van hen was Ali Coban. De Soester schoot in de 67ste minuut de 3-0 binnen. Daarna werd er niet meer gescoord en verzekerde Eemdijk zich van de volgende ronde in de bekerstrijd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal