Statisch Huizen verliest op eigen veld

Redactie Hilversum
Huizen

Na een gelukkige overwinning op NSC in de eerste wedstrijd van de competitei, werd zaterdag-hoofdklasser Huizen op eigen veld opgerold door het toch niet eens zo sterke LRC: 0-3.

Het thuispubliek en trainer Henk van de Pol toonden zich geschrokken. Van de Pol: ,,Onbegrijpelijk, wat deze week op de training allemaal nog goed ging, daar was vandaag niks van terug te zien.''

Huizen miste nogal wat spelers, zoals voorin Quincy van Waveren, en achterin Erik Wisse en de aankopen Nicolai Verbiest en Jorik van Ruiswijk. ,,Geen excuus'', aldus Van de Pol. ,,Met de spelers die er wel waren, had het ook veel beter gemoeten en gekund.''

Blunders in de defensie, een statisch middenveld en een vrijwel onbereikbare voorhoede, met de lange Denny van Loen in de spits en Guido de Graaf er kort achter, Huizen bood zaterdag een troosteloze indruk. Lopende spelers, diepgang, het ontbrak en het tempo was slaapverwekkend.

Toch had dat tegen het matige LRC niet eens fataal hoeven te zijn. Maar Jeraynell van de Pol profiteerde tweemaal van blunders in de Huizer achterhoede en na rust, toen Huizen probeerde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren, kwamen de Leerdammers eigenlijk al vlot op 0-3. Wouter Vente en Joey Papamelodios tastten mis en San Versluis scoorde simpel.

Met invallers, vijf spitsen en talloze lange ballen naar voren speelde Huizen vervolgens tevergeefs nog om van niets alles te maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal