Uitslaande zolderbrand woning Hilversum

© Foto’s: Studio Kastermans

1 / 3
Henk Runhaar
Hilversum

De brandweer is vrijdagochtend rond half twaalf met groot materieel uitgerukt naar een uitslaande brand op de zolder en eerste verdieping van een woning aan de Pieter Postlaan in Hilversum.

In de getroffen woning was de oudste zoon alleen thuis toen hij geknetter hoorde, zegt een woordvoerster van de brandweer. Boven was er toen al geen redden meer aan. ,,Hij heeft de hond gepakt en is meteen het huis uit gegaan.’’ Er raakte niemand gewond.

Volgens een buurvrouw was de woning net helemaal opgeknapt. ,,De buurvrouw zei toevallig vanochtend nog dat ze zo blij is met haar huisje. Eindelijk gestuct, na elf jaar helemaal zoals ze het in gedachten hadden. En dan dit. Verschrikkelijk, brand is echt het ergste wat er is.’’

De buurvrouw weet te vertellen dat er net een dag eerder een nieuwe meterkast in het getroffen rijtjeshuis was geplaatst. ,,Ik stond de sloop hier tegenover (van het oude gebouw van het Hilfertsheem College, red.) te fotograferen toen ik ineens een enorme knal hoorde en de vlammen uit de slaapkamer van hun oudste zoon zag slaan. Hij wil dj worden, zijn hele kamer staat vol apparatuur.’’

Daarvan bleef weinig over. Bij de controle van het getroffen pand gooiden brandweerlieden verbrandde apparatuur in de tuin. Ook het dak en de aangrenzende woningen werden nauwgezet gecheckt op eventueel nog nasmeulend vuur.

Het getroffen gezin is zwaar aangeslagen en werd door directe buren opgevangen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.