Twee mannen aangehouden in woning Soesterberg voor dodelijke schietpartij Rotterdam

Saskia Knegtering
Soesterberg

Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden in een woning in Soesterberg voor een dodelijke schietpartij die op 10 december plaatsvond in Rotterdam.

De verdachten zijn een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad. Ze waren op het moment van de aanhouding in een woning in Soesterberg. Die woning is doorzocht, evenals twee huizen in de woonplaatsen van de verdachten.

Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Daarbij kwam 39-jarige man om het leven en raakte een 23-jarige man zwaargewond.

Op de avond van het incident troffen agenten de 23-jarige gewonde bewoner van het huis op straat aan. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige man, die sinds 6 december bij de bewoner logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. De twee kenden elkaar uit Sint Maarten, waar de overleden man woonde.

Uit onderzoek is gebleken dat de 23-jarige man die donderdagavond waarschijnlijk zelf de deur heeft opengedaan voor de daders. Het team van rechercheurs heeft aanwijzingen dat de nu aangehouden mannen op de avond van het misdrijf in de woning van het slachtoffer waren.

De twee verdachten worden dinsdag 29 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.