Groen licht banken voor nieuwbouw Tergooi

Nieuwbouw Tergooi, fase 1

Nieuwbouw Tergooi, fase 2

1 / 2
Henk Runhaar
Hilversum

Financiers ING en ABN Amro, verenigd in een bankenconsortium, geven groen licht voor de eerste fase van de nieuwbouw van Tergooi Hilversum. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw volgend jaar en opent Tergooi in 2020 het eerste deel van het nieuwe ziekenhuis.

Definitief is de financiering pas in juli dit jaar. De komende maanden wordt verder gewerkt aan het invullen van de voorwaarden die de banken stellen.

Zo moeten de zorgverzekeraars een deel van de omzet van Tergooi garanderen en is er een gedeeltelijke borging van de leningen nodig van het Waarborgfonds Zorg.

Het gaat om gebruikelijke eisen bij zo’n grote investering door een ziekenhuis. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat dat ons gaat lukken", zegt bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda.

Uitgesteld

Tergooi zag zich vorig jaar gedwongen de bouw van het nieuwe ziekenhuis op Monnikenberg op te splitsen in twee fasen. Anders zou de nieuwbouw nog langer op zich laten wachten. De bouw van het tweede deel van het ziekenhuis is met twee jaar uitgesteld tot 2022.

Voor alle acute en klinische zorg gaan patiënten vanaf 2020 naar hoofdlocatie Hilversum. Het ziekenhuis in Blaricum is vanaf die tijd alleen nog in gebruik als polikliniek, dagbehandelcentrum en spreekuren.

Het huidige kliniek in Hilversum gaat op den duur tegen de vlakte. In totaal kost het nieuwe ziekenhuis 200 miljoen euro.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.