Celstraffen geëist tegen vier Hilversumse drugsdealers

De 55-jarige Edmond N. hoorde de hoogste straf, dertig maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen / archieffoto HDC Media

De 55-jarige Edmond N. hoorde de hoogste straf, dertig maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen / archieffoto HDC Media

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Tegen de vier Hilversumse mannen die begin oktober vorig jaar werden opgepakt voor betrokkenheid bij het grootschalig verkopen van cocaïne en heroïne in en rondom Hilversum zijn celstraffen van twaalf tot dertig maanden geëist.

De 55-jarige Edmond N. hoorde de hoogste straf, dertig maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. Hij zou volgens het openbaar ministerie minimaal een halfjaar langer hebben gedeald dan zijn medeverdachten. De inhoudelijke behandeling van de strafzaken tegen de twee hoofdverdachten, een 28-jarige en 23-jarige Amsterdammer, heeft later dit jaar plaats. Het onderzoek in beide zaken is nog niet afgerond.Volgens het openbaar ministerie vormden de Hilversummers en de Amsterdammers een criminele drugsorganisatie die vanuit de Dominicaanse Republiek drugs vervoerden naar Nederland. De twee Amsterdammers, die van oorsprong uit het Caribisch gebied komen, zouden de drugslijn coördineren, de Hilversummers zouden hebben geholpen bij de distributie en de verkoop van de drugs. Zo stelden Michael J. en Johannes C. hun huizen in de Koekebackerstraat en aan de Oosterengweg ter beschikking aan de Amsterdammers om daar de drugs te versnijden, te wegen en te verpakken. Vervolgens werden Willem B. en Edmond N. ingeschakeld om de drugs in Hilversum naar de gebruikers te brengen. N. deed dat vaak in zijn scootmobiel, de 41-jarige B. deed zijn dagelijkse rondjes op de fiets. B. omschreef zijn taak als ’een echte baan’.

De verdediging zei dat het openbaar ministerie de rol van de verdachten veel te groot maakte. Het betrof in alle gevallen verslaafden die geen cent te makken hadden en die onder druk waren gezet door de twee Amsterdammers. Zo zou Edmond N. door de twee zijn mishandeld, werd Michael J. naar de Domincaanse Republiek gestuurd om drugs te smokkelen en werd Johannes C. geslagen als hij te veel vroeg.

Uitspraak over twee weken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.