’Penaltykiller’ Hensen blijft SO Soest wel trouw

Peter Pos
Soest

Met drie ploeggenoten van FC De Bilt stapte Jaime Hensen vorig jaar over naar SO Soest. Als enige bleef de doelman de tweedeklasser trouw. „Zij konden hier niet aarden”, vertelt Hensen (24). „Voor mij was het anders, ik ben hier opgegroeid en keerde terug.”

Twee jaar eerder vertrok de doelman naar FC Hilversum. „Diango Alvarez was eerste keus en ik kwam hem niet voorbij, dan is het goed om eens buiten de deur te kijken. Via Hilversum kwam ik bij De Bilt terecht. In die seizoenen heb ik me goed ontwikkeld. Doordat Diango afgelopen zomer vertrok, kwamen er hier kansen voor me.”

Hensen won de concurrentiestrijd met Bram van der Duijs en Midas Dorrestein. Indruk maakte hij als penaltykiller. „De eerste vijf stopte ik allemaal”, grijnst hij. „Pas bij de zesde werd ik geklopt. Persoonlijk vind ik dat ik een redelijk stabiel seizoen heb gedraaid, met een paar keer een dikke voldoende. Er zijn nog genoeg dingen om aan te werken, ik moet nog veel meer heersend zijn als keeper.”

Soest startte goed, daarna kwam de klad erin. Vooral door onderlinge strubbelingen. „Terugkijken heeft niet zoveel zin. De onderlinge klik was er niet altijd. De kwaliteiten om kampioen te worden wél. Als we een collectief hadden gevormd, was het misschien gelukt. Al was NVC gewoon ook heel goed.”

Hensen verwacht nu geen titelstrijd. „De jongens van vorig jaar hadden allemaal ervaring op dit niveau. Nu zijn er veel jongens doorgestroomd vanuit de jeugd en moeten de nieuwkomers zich nog bewijzen. Ik denk dat we in de middenmoot gaan eindigen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen