Plasterk kort bezoek aan Hilversum in na moord

Redacteur Hilversum
hilversum

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moest maandagmiddag zijn bezoek aan nieuw en vooral vernieuwend woondienstencentrum Lopes Dias in Hilversum-Noord ernstig inkorten. Vanwege de politieke moord op Curaçao.

Dat betekende dat de Bussumer geen twee, maar slecht één uur had voor Lopes Dias. Na de haastig uitgevoerde presentatie volgt de rondleiding door het complex.

Langs de mensen en zaken waar het om gaat. Die kreten als ’één plus één is drie’, ’uitgaan van eigen kracht’ en ’mierennest waar elke dag wat te doen is’ inhoud gaan geven. Zoals de twee receptionistes die vanaf volgende maand, als Lopes Dias officieel draait, enkele dagdelen per week als vrijwilligers achter de balie staan. ,,We willen iets voor de medemens betekenen’’, leggen ze Plasterk uit. Die is getriggerd als hij begrijpt dat er ook een dependance van de openbare bibliotheek in Lopes Dias komt. ,,Spannend. Dat gaat schuren. Professionals die met vrijwilligers moeten samenwerken. Maar Vadertje Staat kan het niet meer allemaal doen. En in je eentje red je het ook niet. Het moet er tussenin zitten’’, constateert hij.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.