Geen stress op de slotdag voor kampioen NVC

NVC-trainer Joeri van Gelder steekt zijn arm triomfantelijk omhoog en alle spelers juichen mee: NVC is kampioen.© Foto Orange Pictures/Stefan Koops

Jasper Wiss
Culemborg

NVC heeft met een 1-2-overwinning op Vriendenschaar het kampioenschap in de tweede klasse veiliggesteld. Vanaf de start van de competitie stond het team van trainer Joeri van Gelder bovenaan, maar omdat ook concurrent Kampong weinig punten verspeelde is de titel één wedstrijd voor het einde ’pas’ binnen. Daarmee voorkomt NVC een stressvolle slotdag, want zondag komt Kampong naar Naarden.

Van Gelder merkte dat er veel spanning op zijn ploeg stond. „Dat merkte ik de hele week al, tijdens de trainingen. De wedstrijd viel ook niet mee, want Vriendenschaar wilde er een echte wedstrijd van maken, terwijl die ploeg al uitgespeeld was. Ik was er wat door verrast, maar ze wilden natuurlijk ons feestje verstoren. Gelukkig is dat niet gebeurd.”

Het ging niet vanzelf bij de Naarders. In de beginfase werd er niet goed gespeeld. Vriendenschaar kreeg een penalty en de bal werd vanaf elf meter over het doel geschoten. Het was een wake-up call voor NVC, want daarna ging het beter draaien en Tom Beekman zorgde voor de 0-1. Voor rust was het al gelijk en kon NVC opnieuw beginnen.

De jacht op het winnende doelpunt duurde in de tweede helft 42 minuten. Drie minuten voor tijd bezorgde Beekman met zijn tweede van de middag NVC de titel. Na 25 duels is NVC met 62 punten niet meer te achterhalen. „Het is eigenlijk ongekend dat je met zo’n puntenaantal niet eerder kampioen bent.”

Doordat het kampioenschap nu behaald is in Culemborg, kan er ontspannen toegewerkt worden naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Uitgerekend tegen Kampong, waarmee dus een seizoen lang om de titel is gevochten. „Ik heb de hele week tegen de groep gezegd dat we twee kansen zouden krijgen om de titel binnen te halen, maar ik heb er wel bij gezegd dat we er de eerste kans gelijk voor moesten gaan. Anders was het tegen Kampong nog spannend geworden.”

Dat er zoveel punten nodig waren om kampioen van de tweede klasse te worden, heeft ook een voordeel. Het geeft aan dat NVC het niveau is ontstegen en dus al aanschurkt tegen de eerste klasse. „We gaan dan ook vol vertrouwen naar een hoger niveau. Er zullen misschien nog wat mutaties plaatsvinden. Je merkt aan zo’n goed seizoen bijvoorbeeld ook direct dat er spelers bij je willen komen voetballen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal