Huisuitzettingen Nigtevecht van de baan, Stichtse Vecht gaat overstag

Jan Herman Baas
Nigtevecht

De huisuitzettingen op het bedrijventerrein Garsten-Noord in Nigtevecht zijn van de baan. Spoedoverleg op maandagavond, zelfs tijdens de wedstrijd Nederland-Chili, heeft geleid tot een oplossing.

De gemeente Stichtse Vecht neemt het oude voornemen van de gemeente Loenen aan de Vecht over om tot een situatie te komen waarbij wonen en werken samen kunnen gaan. Om dat mogelijk te maken moet de gemeenteraad na de zomervakantie instemmen met een visie van het college voor het gehele gebied.

Dat betekent dat Gemma Griffioen (sinds 1988) en Wendy Brouwer en haar gezin (sinds 2000) kunnen blijven wonen in boerderij Welgelegen, een plek waarin decennialang gewoond en gewerkt is.

Eerder verschool de gemeente Stichtse Vecht zich achter een uitspraak van de Raad van State dat er sprake was van een illegale situatie en dat de gemeente verplicht was het oude bestemmingsplan uit 1981 te handhaven. Daarin is weliswaar sprake van bedrijfswoningen, maar niet van gewone woningen. De overleden echtgenoot van Gemma Griffioen dreef in de boerderij sinds 1969 een oliehandel.

De voormalige gemeente Loenen vond het wonen alleen, zonder bedrijf, geen probleem omdat er jarenlang rekening werd gehouden met een nieuwbouwwijk in Garsten-Noord. In zo'n plan zou bewoning van een negentiende eeuwse boerderij met fraaie tuin goed passen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.