Fouten komen HCAW opnieuw duur te staan

Raoell Kortstam schuift richting het derde honk voor HCAW.© Studio Kastermans

Robert Berkeley
Bussum

HCAW heeft het drieluik met Amsterdam Pirates geopend met een 1-7-nederlaag na acht innings. Werper Rob Cordemans (twaalf keer drie slag) leverde de slagploeg van de Bussumers opnieuw erg veel problemen op, terwijl er in het veld te veel fouten werden gemaakt. Amsterdam strafte ook nog eens ieder slippertje genadeloos af.

Hij mag dan inmiddels de veertig zijn gepasseerd, maar Cordemans is voor HCAW nog altijd een schier onpasseerbaar station. Uit de sun delay sloeg Raoell Kortstam een driehonkslag, om vervolgens een oliedomme loopactie te maken naar de thuisplaat. Daarmee bleef de stand op dat moment 0-1, ontstaan na een aangooifout van derdehonkman Max Clarijs. In de daaropvolgende twee innings volgden er nog twee veldfouten die genadeloos werden afgestraft én een wilde worp van Steven van Groningen voor 0-5. Het werd ook 0-7, voor HCAW alsnog iets terug kon doen.

Het enige waaraan te zien is dat Cordemans een dagje ouder wordt, is dat hij zijn waanzinnige niveau geen volledige partij meer vol weet te houden. HCAW sloeg zes hits in twee innings en dankzij twee dubbels van Jarreau Martina en Rowan van Hoek werd de eer gered.

Meer nieuws uit Sport Regionaal