Streefpercentage niet gehaald; inschrijven glasvezel Bussum verlengd

Redacteur Hilversum
Bussum

Reggefiber heeft besloten de inschrijftermijn voor glasvezel in Bussum te verlengen tot 6 oktober. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Het streven was voor 22 juli dertig procent van de Bussumse huishoudens aan zich te binden. Dat percentage is niet gehaald.

Volgens een woordvoerder gaat het niettemin goed met het project Bussum. ,,We zijn ruim over de helft'', aldus de zegsman.

Inwoners betalen niet mee aan de bekabeling zelf. Zij sluiten abonnementen af bij uiteenlopende serviceproviders voor gecombineerde diensten telefoon, internet en televisie. Deelnemende bedrijven zijn Fype, Helden van nu, KPN, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Vodafone en XS4ALL. Contraten worden afgesloten in een winkel aan de Veerstraat.

Als Reggefiber na 6 oktober besluit om Bussum te bekabelen geldt dit voor alle circa 14.000 adressen in het dorp. Wie nu geen abonnement afsluit, kan daar later alsnog voor kiezen, of blijven bij Ziggo. Eerder besloot Reggefiber kabels te trekken in Hilversum (grotendeels), Huizen (Vierde Kwadrant) en Soest.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.