Gerard Boekhoff weg uit raad Gooise Meren

Alexander Poort

Gerard Boekhoff stopt als gemeenteraadslid in Gooise Meren. Dit heeft de Partij van de Arbeid bekendgemaakt. Boekhoff heeft het te druk met zijn nieuwe baan als bestuurslid bij De Schoor in Almere.

Met het vertrek van Gerard Boekhoff verliest de politiek van Gooise Meren een ervaren bestuurder. Voordat Boekhoff afgelopen januari toetrad tot de gemeenteraad was hij bijna tien jaar wethouder geweest in Bussum. Na de verkiezingen in maart 2006 die hij als lijsttrekker tot een groot succes wist te maken - van drie naar vijf zetels - mocht hij als relatieve nieuwkomer direct in het college plaatsnemen, naast ervaren rotten Arie Gouka (VVD) en Herman Schoon (CDA). Boekhoff heeft sindsdien de portefeuille financiën onder zich gehad. Hij is er trots op dat hij ’in economisch moeilijke tijden de voorzieningen hoog en de woonlasten laag heeft kunnen houden’, zo zegt hij op de website van de PvdA. Naast financiën mochten ook duurzaamheid en de overheveling van de zorgtaken van het rijk naar de gemeente zich de laatste jaren in zijn warme belangstelling verheugen.

Boekhoff had er ook veel zin om nu een periode als raadslid aan de slag te gaan, ,,maar de laatste maanden heb ik gemerkt dat het moeilijk is te combineren. Sinds mijn benoeming eind maart heb ik verschillende keren vergaderingen moeten verzetten, of zelfs afzeggen. Dat vind ik niet fair naar mijn collega-fractieleden.’’ Teken aan de wand was ook dat hij geen zitting had in de vertrouwenscommissie die straks moet besluiten over de eerste nieuwe burgemeester van Gooise Meren. ,,Het raadswerk is niet iets dat je achteroverleunend en met één oog open kunt doen’’, zo meent Boekhoff. ,,Dat verdienen de inwoners van Gooise Meren niet en dat kan ook niet naar mijn mede-raadsleden.’’

Natuurlijk blijft Boekhoff op de achtergrond beschikbaar voor advies, ,,maar de werkzaamheden voor de PvdA gaan even op een laag pitje. De aandacht gaat nu naar De Schoor. Daar is een groot aantal nieuwe mensen te ontmoeten en zijn veel nieuwe activiteiten te leren kennen.’’ Gerard Boekhoff wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Fred Winnubst uit Muiden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.