Fijn voetballen op tijdelijk trapveldje Blaricummermeent

Wethouder Anne-Marie Kennis trapte een balletje mee op het donderdag geopende tijdelijke trapveldje.© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Edward de Vries Lentsch
Blaricum

In de Blaricummermeent is donderdagmiddag een tijdelijk trapveld voor twaalf-plussers stormachtig in gebruik genomen. De gemeente komt daarmee tegemoet aan de wens van kinderen uit de nieuwbouwwijk die hiervoor een handtekeningenactie hielden.

De gemeente Blaricum was oorspronkelijk van plan een trapveld voor oudere kinderen aan te leggen bij het Laantje van Vos. Dat stuitte op taai verzet van omwonenden. Uiteindelijk werd er een compromis gesloten na overleg met betrokken bewoners. Er werden twee lage doeltjes op een eenvoudig veldje aangelegd. „De inrichting waar we toen voor hebben gekozen beantwoordt echter niet aan het oorspronkelijke doel van de gemeente om in de Blaricummermeent een speelveld voor twaalfjarigen en ouder aan te leggen”, legt wethouder Anne-Marie Kennis uit. „Onlangs ben ik weer benaderd door een bewoners die circa 60 handtekeningen aanboden. Die waren opgehaald door kinderen, met het verzoek om alsnog een speelterrein voor deze doelgroep aan te leggen. We hadden inmiddels bedacht een multi-functioneel speelveld in de zone nabij de zomerdijk, grenzend aan het Gooimeer aan te leggen. Maar omdat dit gebied nog bouw- en woonrijp gemaakt moet worden, zal de aanleg van dit speelveld nog even op zich laten wachten.”

In overleg met deze bewoners is daarom onlangs besloten om een tijdelijk speelveld naast het projectbureau voor de huizenverkoop in de Blaricummermeent aan te laten leggen. In drie weken tijd is er een mooie grasmat gegroeid. Het benodigde lage hekwerk rondom het veldje volgt na de vakantie. „Er komen ook nog enkele lampen voor de wintermiddagen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.