Inschrijving open voor Zilveren Kei

Het nieuwe logo van de kunstprijs De Zilveren Kei.

Van onze verslaggever
Hilversum

De inschrijving voor de stimuleringsprijs voor creativiteit in de beeldende kunst voor jongeren tussen de veertien en achttien jaar is weer geopend.

De stimuleringsprijs wordt jaarlijks uitgereikt om beeldende kunst onder jongeren in regio Gooi- en Vechtstreek een extra impuls te geven. Dit jaar wordt de wedstrijd om de Zilveren Kei georganiseerd door Grafisch Atelier Hilversum in samenwerking met Kunstenaarsgalerie GSA. De Zilveren Kei geeft middelbare scholieren een podium om creativiteit in de beeldende kunst te ontplooien en talent te ontdekken.

Natuurkunde

Alle vormen van beeldende kunst zijn toegestaan. Gedacht kan worden aan traditionele vormen van kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, ruimtelijke beelden, textiele werkvormen of fotografie. Maar ook meer hedendaagse vormen van kunst zijn denkbaar zoals film, beeldbewerking, interactieve kunst en animatie. Ook kunst in relatie tot techniek of natuurkunde is mogelijk als deelgenomen wordt aan de Zilveren Kei in een groep.

Op 6 oktober beoordeelt de nominatiecommissie de inzendingen. De finalisten tonen hun werk in een expositie die in november plaatsvindt. Er worden een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt voor het werk met de meeste stemmen. Inschrijven kan tot 5 oktober via de website www.zilverenkei.nl.

De Zilveren Kei is in 1992 geïnitieerd door De Gooi- en Eemlander. Later organiseerde kunstenaarsvereniging GSA de stimuleringsprijs. Dit jaar wordt de Zilveren Kei voor het eerste georganiseerd door Grafisch Atelier Hilversum met ondersteuning van kunstenaarsvereniging GSA.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.