Advocaat: politie leverde slecht werk na mishandeling in Baarn

baarn

Door slecht politiewerk heeft een 42-jarige Baarnaar onnodig lang in voorarrest gezeten voor een vechtpartij met de vader van zijn ex-vriendin. Dat stelt de advocaat van de verdachte. De man zat 167 dagen in voorarrest.

De twee mannen raakten op 24 april slaags in de Goudenregenlaan in Baarn. Volgens de vader kwam de verdachte hard aanrijden en moest hij opzij springen om niet te worden geraakt. De verdachte zou vervolgens uitgestapt zijn en hem met een staaf te lijf zijn gegaan.

De verdachte stelt dat juist zijn tegenstander een buis pakte en daarmee de eerste klappen met de buis heeft uitgedeeld. Een getuige heeft de mannen alleen maar om de buis zien ‘stoeien'. Getuigen zagen de verdachte met bebloed hoofd wegrijden.

De advocaat stelt dat de politie de rol van de vader beter had moeten onderzoeken. Ook had volgens hem de buis in beslag genomen moeten worden om op bloed en vingerafdrukken te kunnen worden onderzocht. Bovendien, stelt de advocaat, heeft de vader in eerste instantie niets gezegd over de staaf die de verdachte bij uitstappen al in zijn hand zou hebben gehad.

Justitie acht bewezen dat de Baarnaar de vader van zijn ex een gebroken oogkas, gebroken kaak en gekneusde ribben had geschopt nadat de man op de grond was gevallen, en eist 227 dagen voorarrest, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De rechtbank doet vrijdag 12 november uitspraak.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.