Anouk en Folkert zijn klaar voor dé dag, alleen huwelijksreis ontbreekt

Annemarie de Jong
Huizen

De uitnodigingen zijn de deur uit, de trouwjurk hangt klaar en het vrijgezellenfeestje is gevierd. Anouk Blaas en Folkert Brasser zijn bijna klaar voor dé grote dag op 1 september.

Het verliefde stel leeft van een Wajong-uitkering en droomde van een bruiloft met alles erop en eraan. Eigenlijk onmogelijk met hun beperkte budget.

Ceremoniemeester Linda Koster besloot de hulp van het grote publiek in te schakelen. ,,Ook zij verdienen de dag van hun leven.''

Ze opende een Facebookpagina en de website www.trouwchallenge.nl. Reacties van gulle gevers stroomden binnen. Van bruidsboeket tot een snelle Corvette als trouwauto.

Niet gek genoeg

Bijna alle wensen zijn vervuld. Koster: ,,Ze hebben alleen nog geen huwelijksreis.’’ Voor Anouk is een tripje in Nederland al prima. Voor Folkert kan het allemaal niet gek genoeg.

De twee ontmoetten elkaar op een school voor jongeren met een meervoudige beperking. Folkert heeft ADHD, neurofibromatose en is dyslectisch. Anouk liep bij haar geboorte zuurstoftekort op en zit in een rolstoel.

Irritant

Liefde op het eerste gezicht was het niet. ,,Ik vond hem irritant en had toen echt nooit gedacht dat ik later met hem zou gaan trouwen,” zegt Anouk lachend. De twee werden toch dol op elkaar. Koster: ,,Dat ze allebei hun beperkingen hebben in het leven maakt hen niet minder gelukkig. Ze hebben veel humor en lachen wat af met zijn tweeën.

Het stel trouwt in het Arsenaal in Naarden, waar een uil de trouwringen zal binnenvliegen. ’s Avonds barst in The Spot in Bussum het discofeest los.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.