Tergooi Hilversum breidt uit

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Het ziekenhuis in Hilversum mag dan op de nominatie staan voor sloop in 2018, er is op korte termijn toch nog een uitbreiding nodig. Daarin wordt een nieuwe MRI-scan geplaatst.

De huidige MRI-scan is vijftien jaar oud en daarmee aan het einde van de technische levensduur. Voor een MRI-scan is een magnetische kooiconstructie nodig. Het is volgens een woordvoerster van Tergooiziekenhuizen te duur om de huidige kooi rond de oude MRI-scan open te breken en weer te herstellen als de nieuwe is geplaatst. Daarom is gekozen voor nieuwbouw. Die komt in de binnentuin van het Hilversumse ziekenhuis, dus op de begane grond. Daar zit ook de afdeling waar de scanapparatuur onder valt: radiologie.

Het wachten is nu op de vergunning van de gemeente Hilversum. Daar ligt een bouwaanvraag van Tergooi Hilversum voor een ruimte van 122 vierkante meter en een inhoud van 327 kubieke meter. Het verlenen van toestemming duurt langer dan gewoonlijk. Dat komt volgens een gemeentelijk woordvoerder omdat het gaat om een tijdelijke uitbreiding. Uiterlijk maart 2019 moet het ziekenhuis inclusief nieuwe scanruimte weg zijn.

De nieuwe MRI-scan verhuist tegen die tijd mee naar het nieuwe ziekenhuis, onderdeel van het te bouwen zorgpark Monnikenberg. Voor patiënten is het nieuwe apparaat goed nieuws: hij scant sneller en is minder oncomfortabel doordat de buis om in te liggen ruimer is. De oude scanner wordt ontmanteld. Het is niet bekend wat er met de vrijkomende ruimte gebeurt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.