Jazz-funk formatie Shakatak in Vorstin

Jazz-funk band Shakatak brengt feest der herkenning© foto pr

Joyce Huibers
Hilversum

Met nummers als ’Easier said than done’, ’Nightbirds’ en ’Down on the street’ beklom de Britse jazz-funk formatie Shakatak in de jaren tachtig de hitlijsten. Nog steeds treed de band op. Zaterdag 3 september staat ze in de Vorstin.

Het is Hilversummer Peter Douglas, de Nederlandse Frank Sinatra, die Shakatak met zijn bedrijf Today Music naar Nederland haalt voor twee concerten. ,,Ik kwam ze tegen op een jazzconcert in Duitsland en had gelijk een klik met toetsenist Bill Sharpe. Terug in Nederland kwam die ontmoeting ter sprake bij de Vorstin en daar waren ze zeer geïnteresseerd in een optreden van de band. Dus ik heb Sharp gebeld en ze hadden tijd voor een korte stop in Nederland. Vrijdag spelen ze eerst in Roermond en zaterdag hier.”

Volgens Douglas is Shakatak bezig met een nieuwe cd, maar zullen in de Vorstin voornamelijk oude hits klinken. ,,Mensen vinden het leuk om de nummers te horen waar ze als tiener al op dansten. Het moet een feest der herkenning worden. En een feestje kunnen ze bouwen. Ze zijn net terug uit Japan en daar staan ze voor duizenden te spelen.”

Het concert van Shakatak begint om 21.00 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.