’Garage onder Naarderstraat is haalbaar’

Eddie de Paepe
Huizen

De bouw van een parkeergarage voor maximaal 75 auto’s onder de Naarderstraat in Huizen is volgens Twynstra Gudde mogelijk.

Het bureau heeft in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar enkele ideeën uit de Gebiedsvisie Westzijde Oude Dorp. Deze visie - een tijd geleden door Jaco van Vliet bij de gemeente ingediend - is omarmd door de Keugat-participatiegroep. De gebiedsvisie wil de Naarderstraat en omgeving nieuw leven inblazen. Onder meer door een ’park’ te creëren tussen Naarderstraat en Arie de Waalstraat. Inclusief het open te stellen park rond het voormalige raadhuis, de Oude Begraafplaats (met zijn monumentale waarde en multifunctionele aula), en de tuin van het notariskantoor. Verder wordt gedacht aan reconstructie van de Naarderstraat (herstel oude laanstructuur), en het ondergronds brengen van de parkeerplaatsen. Dat laatste blijkt ruimtelijk en financieel mogelijk. Deze nieuwe parkeerkelder kan (twee meter onder de straat) aangesloten worden op die onder Blokker (Kerkstraat). De garage wordt ontsloten aan de westkant van de Naarderstraat (auto’s) - ter hoogte van de De Ruyterstraat - en bij het Prins Bernhardplein (voetgangers).

Twynstra Gudde ziet overigens géén toegevoegde waarde aan het koppelen van de parkeerkelders van Blokker en AH-Lindenlaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.