Kilometerslange vlucht over A1 om openstaande boetes

Saskia Knegtering

Een 20-jarige Haarlemmer en een 17-jarige man uit Voorthuizen zijn woensdag na een kilometerslange vlucht over de A1 aangehouden. De achtervolging eindigde bij Muiderberg toen de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een betonnen vangrail aan klapte.

De twee sloegen op de vlucht voor de politie, omdat de bestuurder nog veel boetes had openstaan.

Agenten zagen het duo rond 16.00 uur rijden in Barneveld. Via de automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) in hun surveillanceauto kregen ze een signaal dat ze de auto moesten controleren. De bestuurder weigerde echter te stoppen en draaide vol gas de A1 op richting Amsterdam.

Botsing

Meerdere politie-eenheden en de Koninklijke Marechaussee hielpen bij de achtervolging. De bestuurder maakte diverse verkeersovertredingen. Bij Muiderberg verloor hij de macht over het stuur en botste op een betonnen vangrail.

De Voorthuizenaar raakte lichtgewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij verder niets ergs mankeerde is hij daarna meegenomen naar het politiebureau, evenals de 20-jarige bestuurder. Die verklaarde later dat hij op de vlucht was geslagen, omdat hij bang was dat hij teveel boetes had openstaan.

De Haarlemmer krijgt proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.