Avondvierdaagse Huizen: schoon en gezond

Eddie de Paepe
Huizen

De 45e avondvierdaagse in Huizen gaat voor ’schoon’ en ’gezond’.

Van 28 tot en met 31 mei lopen zo’n 2500 deelnemers - leerlingen van scholen en hun begeleiders, bewoners van Visio, diverse andere organisaties en individuele lopers - ’s avonds avonden door Huizen en nabije omgeving. Na een geslaagde pilot tijdens de vorige editie, in samenwerking met Nederland Schoon, gaat de organisatie ook dit jaar voor een ’Schone avondvierdaagse’. Om onnodig zwerfvuil te voorkomen krijgen de groepen elke avond een afvalzak mee om daarin onder meer lege pakjes te doen.

Gezond

Behalve aandacht voor een ’schone’ avondvierdaagse wordt dit jaar ook de nadruk gelegd op ’gezond’. ,,Natuurlijk is alleen het wandelen al een gezonde bezigheid. Dat wordt tijdens de avondvierdaagse vaak gecombineerd met het nodige snoep. Aan de organisatoren op de scholen is gevraagd om bij de ouders van de kinderen te stimuleren om ook te denken aan een gezonde verrassing. Bij de traktaties door de sponsoren wordt daar in ieder geval aandacht aan besteed.”

Uiteraard wordt er tijdens de laatste avond op de donderdag een feestelijke route gelopen, waarbij ook diverse muziekkorpsen meelopen en de lopers in het defilé langs de burgemeester lopen bij het gemeentehuis.

Individueel

,,Misschien minder bekend, maar de avondvierdaagse is er niet alleen voor de kinderen van de basisschool”, meldt de organisatie. ,,Je kunt als individuele loper ook na die tijd meedoen. Denk dus eens na om gezellig met familie, vrienden of collega’s mee te lopen. Individuele lopers starten altijd iets eerder dan de scholen, dus je kunt in een eigen tempo de afstanden lopen.”

Inschrijven

Inschrijven kan - tot 15 mei - via www.a4dhuizen.nl. Daarnaast is er een inschrijfavond op 8 mei in gebouw Irene aan de IJsselmeerstraat (van half acht tot negen). De kosten bedragen, bij voorinschrijven, vijf euro. Gekozen kan worden uit vijf of tien kilometer per avond. Inschrijven kan ook nog op de eerste avond. Dan bedragen de kosten echter zeven euro.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.