Verborgen schatten van de waterlinies

Het fortenseizoen gaat open.© Foto pr

Van onze verslaggever
Nieuwersluis

Op meer dan vijftig plekken in de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie gaat komend weekend het fortenseizoen van start.

Het aantal forten is hiermee meer dan verdubbeld ten opzichte van vorige jaren. Zij presenteren zich met Pasen onder het thema ’Verborgen schatten van de waterlinies’.

Forten in deze regio die open zijn zijn Forteiland Pampus in Muiden en Fort Abcoude en Fort bij Nigtevecht. Het Muiderslot heeft voorjaarsrondleidingen rondom de tulpengekte in de Gouden Eeuw en de valkenier geeft demonstraties. Vaar over de Vecht vanaf het Fort aan de Ossenmarkt naar Fort Uitermeer in Weesp of kijk bij de demonstraties tingieten en het afschieten van een echt kanon in het Vestingmuseum te Naarden. Op Fort Maarsseveen is onder de noemer ’Vijand schap’ werk te zien van dertien kunstenaars en met de foto-expositie ’Forten van boven’ is het goed toeven op Fort Nieuwersluis. Er kan paastaart worden gegeten of meegedaan worden aan een paasbrunch. Her en der kan men verstopte eieren zoeken.

Kijk voor programma’s en openingstijden op www.forten.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.