Tafeltennissers Hilversum underdog in eredivisie

Gamal de Groot ontbreekt in de openingswedstrijd tegen zijn oude club Smash'70

Gamal de Groot ontbreekt in de openingswedstrijd tegen zijn oude club Smash'70© Studio Kastermans

Robert Berkeley
Hilversum

Een week later dan de concurrentie spelen de heren van TTV Hilversum zaterdag hun eerste competitiewedstrijd in de eredivisie nieuwe stijl. In Hattem is het op papier sterkere Smash’70 de tegenstander.

Na een hele competitie plaatst de top-4 zich voor de play-offs om het landskampioenschap. De nummers vijf tot en met acht gaan vanaf maart in een ’play down’-competitie de strijd tegen de degradatie aan. Zwartkijkers en realisten hebben Hilversum alvast genoteerd bij de degradatiekandidaten. Rasoptimisten, zoals de spelers van Hilversum en hun coach Bert Olofsen, hopen stiekem op de vierde plaats.

,,Natuurlijk is dat onze ambitie, al geef ik toe dat de mooiste ambities ontstaan in dromen’’, filosofeert coach Olofsen er lustig op los. Jelle Goossens, die na een avontuur bij SKF op het oude nest terugkeerde, formuleert het minder zweverig: ,,We gaan inderdaad voor plek vier, omdat je anders drie maanden lang voor de kat z’n viool speelt. Maar als je reëel bent horen we op papier niet bij de vier sterkste teams.’’

Progressie

Om toch ’boven de streep’ te kunnen eindigen, moet Goossens het vertrek van Merijn de Bruin (naar FvT) compenseren. Dat is geen geringe opgave, ondanks de duidelijke progressie die Goossens dankzij noeste trainingsarbeid heeft gemaakt. Wat wel in het voordeel van Hilversum spreekt, is dat Frank Rengenhart na een sabbatical ook weer beschikbaar is.

Goossens: ,,Het is gewoon een feit dat we door het vertrek van Merijn puur tafeltennistechnisch wat hebben ingeleverd. Maar ik denk dat ons team er door Frank en mij aan wedstrijdbeleving en spirit juist weer op vooruit is gegaan. En dat kan zich ook in punten uitbetalen.’’

Graadmeter

De wedstrijd tegen Smash’70 is meteen een goede graadmeter voor de Hilversumse mogelijkheden in deze competitie. Vorig seizoen werd het 3-3 en op die uitslag hopen Olofsen en Goossens opnieuw. Voor Hilversum verschijnen kopman Nathan van der Lee, Goossens en Rengenhart achter de tafel. Gamal de Groot, die net als Van der Lee voorheen voor Smash uitkwam, valt af.

De dames van Hilversum gaan zondag  naar Limburg voor de uitwedstrijd tegen Westa. Elk punt is meegenomen, want de dreun van de ontluisterende 0-6-nederlaag van vorige week tegen VTV galmt nog na.

Meer nieuws uit Sport Regionaal