Hockeyers van Laren in beroep na puntenstraf

Bert-Jan van Oel
Laren

De hockeyers van Laren gaan in beroep tegen de straf die ze hebben gekregen van de KNHB. Laren kreeg in de overgangsklasse A drie punten in mindering. Tegen Voordaan (5-3-winst) heeft een niet speelgerechtigde A-junior meegedaan. Laren moet daarnaast het duel met Voordaan overspelen. Dat gebeurt op woensdag 5 april. Verder kreeg de club een boete van 75 euro.

Seeger van Hengel had op zaterdag 11 maart in een wedstrijd van Laren A1 zijn derde gele kaart van het seizoen gekregen. Hij meldde dit ook toen hij de volgende dag met heren 1 tegen Voordaan mocht meedoen. De staf van Laren verkeerde in de veronderstelling dat Van Hengel daardoor één wedstrijd geschorst was voor de A1. Maar volgens de letter van de wet in de reglementen van de hockeybond geldt zo’n schorsing altijd en voor elk team.

Laren is het principieel oneens met de straf, te meer daar Voordaan mocht beslissen of het duel moest worden overgespeeld. Laren-coach Rick: „Mea culpa, dat ten eerste, wij hebben een fout gemaakt. Maar een jongen van zeventien, die tien minuten meedoet... Zoiets dan bestraffen met drie punten in mindering? Toevallig kunnen we het hebben, omdat we niet meer om de titel of degradatie spelen. Maar voor de volgende die het treft kan zo’n zware sanctie weleens heel grote gevolgen hebben. Daarom gaan we dit tot de bodem uitzoeken. Het bestuur zal in beroep gaan.”

Augustus 2021: de achternaam van de hockeycoach is op verzoek verwijderd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal